Om oss

Om oss

Vi är konstnärer som verkar i Skåne, närmare bestämt i Kristianstad. 1978 efter utbildningen på konstindustiskolan i Göteborg började Maria sin anställning på konstskolan i Kristianstad, där hon undervisade i keramik.

1981 började vi att skapa konst tillsammans. Under 80-talet undervisade vi båda, på konstskolan i Kristianstad. I början av 80-talet fram till 2000 undervisades Börje på Konstfackskolan i Stockholm.
Vår första utställningen blev vattentornet i Kristianstad, där vi visade några skulpturer ihop med bruksting.

1985 började våra skulpturer att ta över till stor del av skapandet i ateljén. Utställningar runt södra och mellersta Sverige började ta form och utsmyckningarna började droppa in.
Vi har under åren haft många utställningar i bl.a. USA – Japan – Kuwait – Bahrain – Tyskland – Danmark och ett antal i södra och mellersta Sverige. 

Redan i början av Marias verksamhet i Kristianstad blev hon medlem i Konsthantverkskollektivet Skånekraft i Lund. 

Några år senare blev även Börje medlem i kollektivet. Vi är också medlemmar ÖSKG, Sveriges äldsta Konstrunda med 50:års verksamhet under påsken och medlem i KC:syd.
Vår nuvarande ateljé ligger i närheten av Högskolan i Kristianstad där vi med lång erfarenhet inom konst o konsthantverk skapar vår alster. Där Maria älskar att göra sina Hägrar i Keramik, med vackra färger i Lyster.

Börje är en mångsysslare där keramiken är hans grundmaterial, även betongkonst, måleri i tekniken sotografi , samt glas i bl.a. graal teknik.
Börje skapar även böcker, med sina illustrationer. Till vår ateljé är ni alltid välkomna att besöka oss efter avtalad tid.